• Imprimeix

Salutació del director

Josep Domingo-Ferrer, Director acadèmic del Serra Húnter Programme

Em plau donar-vos la benvinguda al web del Pla Serra Húnter (SHP, Serra Húnter Programme).

L'SHP és una eina al servei del sistema universitari català, i ha estat promoguda conjuntament pel Govern de la Generalitat de Catalunya i per les set universitats públiques catalanes (la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona i la Universitat Rovira i Virgili).

L'SHP ha estat concebut per promoure la contractació de professorat de vàlua contrastada, amb mèrits homologables amb estàndards internacionals, per les universitats esmentades. Així mateix, és un instrument que pretén facilitar a les universitats públiques catalanes la renovació generacional del seu professorat, fomentar-ne la internacionalització i millorar-ne la producció acadèmica. L'SHP oferirà durant el període 2012-2020 al voltant de 500 nous contractes, i contribuirà d'aquesta forma a la consolidació del creixement que ha experimentat la recerca que es fa a les universitats catalanes.

L'SHP, per mitjà d'un procés de selecció basat en el talent científic i l'avaluació de la trajectòria acadèmica prèvia, contracta professorat tant de Catalunya com d'arreu del món, i pretén contractar no tan sols persones formades al si del sistema universitari català, sinó també personal investigador format en altres indrets.

Així doncs, la internacionalització, l'afany d'excel·lència i la cooperació nacional i internacional són característiques intrínseques a l'SHP. Confiem que aquest web sigui una eina eficaç per a totes les persones sol·licitants i que serveixi per agilitar la seva tasca. En aquest espai, hi podeu trobar tota la informació actualitzada, fer-hi consultes i tramitar-hi les sol·licituds de contractes que ofereix el Pla.

Josep Domingo-Ferrer

Director acadèmic del Pla Serra Húnter

Josep Domingo-Ferrer (Sabadell, 1965) és un catedràtic distingit de ciència de la computació i investigador ICREA Acadèmia de la Universitat Rovira i Virgili. Des del 1996 dirigeix a la URV el grup de recerca CRISES-Seguretat i privadesa. El 2007 va fundar i des de llavors dirigeix la Càtedra UNESCO de Privadesa de dades. És llicenciat en informàtica (1988, Premi Extraordinari de Llicenciatura) i doctor en informàtica (1991) per la Universitat Autònoma de Barcelona. És també llicenciat en matemàtiques (1995).

Els seus interessos i la seva obra de recerca inclouen la privadesa i la protecció de dades, la seguretat de la informació, el secret estadístic i els protocols criptogràfics. Les seves contribucions s'han orientat a conciliar la privadesa, la seguretat i la funcionalitat en els serveis de la societat de la informació. En aquests àmbits és autor de 5 patents i de més de 370 articles entre revistes, congressos i llibres.

El gener de 2016 ha estat nomenat membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans. El 2014 va rebre un Faculty Research Award de Google. Ha guanyat dues vegades el Premi ICREA-Acadèmia (2008 i 2013). El 2013 va ser nomenat professor distingit per la Universitat Rovira i Virgili. El 2012 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic de la Generalitat de Catalunya. El mateix 2012 va ser elegit membre de l'Academia Europea i de l'International Statistical Institute. El 2011 va ser nomenat Fellow de l'IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Entre 2007 i 2008 va guanyar quatre premis d'emprenedoria. El 2004 va rebre el premi TOYPS 2014 de la Jove Cambra Internacional Catalunya-Federació Catalana de Joves Cambres. El 2003 va ser co-receptor del premi Salvà i Campillo de recerca, atorgat per l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació-ACET.

Des del 15 de desembre de 2015 és director acadèmic del Programa Serra Húnter de la Generalitat de Catalunya, orientat a la captació de talent per al professorat de les universitats públiques de Catalunya.

Data d'actualització:  04.01.2016